Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2014-07-30


Att ett hjärta kan skrämma så

 

 

 

Du gillar inte mina vita lakan
När jag skyler mig
Inte min hand
För ansiktet
När jag blir blyg
Inte mina kuddar
Framför mitt leende
Innan det rycker i mina mungipor
Så som du gillar

 

 

Mig

 

 

 

 

Fastän jag bäddar mina känslor i dun
Faller du inte lätt på rygg
Utan att reta mitt begär

 

 

 

Med frestelser du vet jag vill ha
På min tunga
Och höra dig yttra
Medan du är knäsvag
I mitt våld

 

 

 

 

Men du vill ha mig lindad runt ditt lillfinger
Utan att ge mig din hand
Du säger att jag skrämmer dig lite grann
För du tror att jag vill ha mer än du kan
Ge just nu

 

 

 

Det skrämmer kanske dig
Att läsa mina tankars öppnade brev
Naket i din famn

 

 

 

 

Och jag trodde våld på gator och torg
Kniv och pickadoll
Och krigshärjade länder
Gjorde folk mer livrädda
Att bli sårade 

 

 

 

 

 

 

 Än mitt hjärta...

 

 

 

 

 

 

Jag menar inte att jaga upp dig
Ställa dig mot väggen
i en återvändsgränd
Utan gatulyktor
Eller stenar
att kasta tillbaka

 

 

 

 

 


Jag visste bara inte att slagen
i mitt arma hjärta
Kunde skrämma så...
mycket

 

Men det är jag
Som står
med blottad strupe

 

 

 

 

 

 

 

"Böö!"




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-07-30 22:34



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
;) yes bra!
2014-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP