Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När livet inte är så allvarligt.

 

Jo hon kan svära precis när hon vill. Fräsa som den värsta katt och skälla rösten hes men det gör hon aldrig. Nickar lite i undanflykten.

Det kladdar av allt som andra torkar av på henne. Ibland hittar hon ett ställe. För hon lär sig aldrig. Där hon kan sitta i fred. Avtrubbad en timme eller så.

Röken följer hennes spår. Leder andra närmre. Visst är hon en dörr öppen. Ingen är bjuden. Alla tittar in. Jämt på glänt. För hon har aldrig fått den lagad.

En underhuggen panik skymtar ibland. Om den är toppen på ett isberg. Varför skriker hon inte då? Kanske är det bara en smula. Hon älskar smulor.

Rester i skrymslen. Läckande batterier i lådan. Askblont hår i strimmor. Och ett leende som aldrig tar slut.

 




Fri vers (Fri form) av Erika H
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-03 22:14



Bookmark and Share


  RitaBrunner
"Hon älskar smulor" är navet i denna berörande text!
2014-09-06

  Lars Hedlin
Bra mycket bra
2014-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Erika H