Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: Copyright Spanaren


Sårad i själen

 

 

Tänk vad självkänslan kan få sig en knäck när man står utanför då det gäller

Räknandes man in eller gjorde man inte det är tankar som kommer upp

Alla tycks skjuta på ärendet och säga; Den rätte ser nog till att rätta detta

Den rätte har inte en tanke på detta utan ser de sina små främsta först

Tomhet och utanförskap är en vardag för många av små söta bonusbarn

Girigt suger många i sig betet och delar ut efter smicker och mycket smek

Andefattigdomen är stor då det verkligen är fråga om någonting stort

Själva saken kanske inte berör utan det är saken att alltid få stå utesluten

Samtliga litar på varandra och tänk hur fel det kan gå in i det bittra slutet

Rättesnöret då, det går alltid att komma undan på bästa sannolika vis

Själen törnas om återigen och återigen men det är bara att resa sig igen

 

© Ann-Britt Berglund

4 september 2014

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 229 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-09-04 14:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Smärtsam text!
2014-09-24

  erkki
Bitterhet i kubik! Du får verkligen in känslan som följer av att bli exkluderad och betrampad.
2014-09-06

  Lena Själsöga Keijser
berörande
sannhet
2014-09-06

  Lärling
Mycket bra!
2014-09-05

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Starkt skrivet!
2014-09-05

  Lars Hedlin
Berör inom..kram
2014-09-05

    Birgersdotter VIP
berör och griper tag i mig
2014-09-05

  Maria Sundelin VIP
Tyvärr vet jag allt för väl hur det är att inte få höra till.
Kramar
2014-09-05

    ej medlem längre
Det kan vara tufft att Leva ibland särskilt då man blir utsatt för svek. Men vi har ju Skaparen som hjälper å tur är väl det!
2014-09-04

  anits VIP
En text så gripande och stark så det gör ont och känns och känns så väl igen.
2014-09-04

    ej medlem längre
Mycket som inte syns men känns.
Hårda ord kan ge svåra sår...
2014-09-04

  ResenärGenomLivet VIP
Åh...ord som känns...
2014-09-04

  Bibbi VIP
Starkt.
2014-09-04

  Marita Ohlquist VIP
Text som svider och det rejält!
2014-09-04

    ej medlem längre
Dina ord hugger tag om hjärtat.
2014-09-04

    ej medlem längre

Så Berörande ...
2014-09-04

  louisegirl
Griper tag och berör..<3
Väldigt fint och bra förmedlat och en underbar bild, vännen..

2014-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren