Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Cecilia träffar en hunk.

Lördagskvällen bubblar det i blodet. Faan va jag är kåt. Och snygg. Läckerbit där mmm… men vad håller jag på med? Jo det ska jag berätta. Peppar upp mig inför kvällen. Drinkar och bus med tjejerna. Locka och pocka tills behagen säckar ihop. Krypa hem och säga hej till Hans igen. Han bor i min låda. Jo, det är sant. Honom kan jag lita på. Och skulle han mot all förmodan inte ha lust så finns det extra batterier i köket. Spegel spegel tror du verkligen inte att jag kan längre? Hur illa är det? Nej, va inte blyg nu. Jag håller fullständigt med. Det börjar bli tjatigt att gå hem ensam. Kan inte en prins komma ridandes, helst på en Harley, slänga till mig en hjälm och med hes röst säga håll om mig hårt baby? Lite kåt är jag nog. Fast helst vill jag ha en särbo. Lite lagom i allt. Kruxet är att utbudet krymper med åren. Trettio plus och vem har jag välja bland? De som ingen vill ha alls eller de som någon inte vill ha längre. Bättre att vara ute än att sitta här i alla fall. Hans går ingenstans. Så snygging på med bootsen, tjejerna väntar. 

Du kära lilla toalettstol, det var ett tag sedan nu. Mår mycket bättre redan. Tack för att du alltid tar emot vad som än kommer ner. Och att du är lätt att spola. Blä vilken smak. Tandkräm, måste ha tandkräm. Jaha, hemma igen. Ensam och fri som en fågel. Lyckliga lilla jag. Han var ju läcker för tusan. Och han hade verkligen spenderbyxorna på sig. Kanske lite för bra, nej inte kanske, absolut för bra. Såg riktigt bra ut, sådär hunkig som jag gillar. Muskler och tatueringar. Ingen Harley dock. Äh, han får skylla sig själv så som han bjöd. Riktigt schysst av honom att fixa taxi och följa mig hem. Vi ska träffas på onsdag. Får se vad som händer då. Sova. Hans får vila inatt. 

Jaha. Det var det. Mat och vin. Taxi till ett hotell. Mer vin. Hångel. Kläder överallt. Hångel. Fummel med kondomen. In med den. Pumpa pumpa och tjohej vad det inte går. För mig alltså. Suckar. Leenden och mer leenden. Taxi. Hej Hans. 

Min kompis, Knut, berättade en rolig historia idag. Om en kvinna som föll för det äldsta tricket i boken. Hon trodde hon kunde få en man att älska henne genom att ligga med honom. Men ack som hon bedrog sig. Och Knut den skojaren hade ju inte en aning om att jag nästan också har trott så. Idag är jag sur som 12% ättika. Hunken kan omöjligt tycka att igår var en lyckad sammandrabbning? Eller? Det här var kanske hans ultimata typ av date. Trots hunkigheten så hade han inget speciellt att erbjuda. Inte för att jag låg med honom för att vi ska bli förälskade. Det fanns en tid då jag nästan gjorde så. Jag är faktiskt mer mogen än grön paprika nuförtiden. Ändå.

Hunken ringde. Han var såå ledsen för senast. Kunde vi inte försöka igen? Hemma hos mig? Visst. Han kommer om en stund. Jag vet faktiskt inte om jag har lust ikväll. Allt beror på honom. Här är allt förberett. Mat och öl. Nybäddat och nyduschat. 

Det blev bra. Lugnare. Det gick nästan för mig den här gången. Fast nu tror jag inte att han kommer tillbaka. Om det är en sak jag inte gör så är det låtsas. Vad är det med alla kvinnor som låtsas? Ohh ja ohh ja ja jaaaa. Du gör det så bra. Du är så stor. Du är sååå skön älskling. Tror jag måste spy. Vi får väl se om han tänker satsa eller inte. Jag är inte så desperat att jag tänker ljuga. Punkt. 

Jag har en tråkig dag. Knut ringde. Han har blivit förälskad. På riktigt, igen. I en gift man. Vad säger man? Hans kärlek är naturligtvis inte besvarad den här gången heller. En lek med hans hjärta, bla bla bla. Sentimentalt dravel! Hunken ringde också. Ville gärna komma över men jag sa nej. Sa som det var att en kompis behövde mig. Olyckligt kär i en gift man. Hunken sa hej och la på. 

Knut bara dök upp tidigare idag. Milda makaroner. Jag är helt ställd. Helt obegripligt alltsammans. Min Knut och min Hunk känner varandra! Jag verkar inte känna någon och just nu är jag tom på känslor. Knut babblade på som vanligt. Hur bra han mådde etc. Den gifte mannen skulle ta sitt förnuft till fånga och följa sitt hjärta. Han skulle ta med sig Knut och åka på minisemester för att lära känna honom bättre. Och ha sex såklart. De sticker på fredag och kommer hem på tisdag. Visste inte vad jag skulle säga. Vi är på samma plats som vi varit så många gånger förr. Om det finns någon rättvisa så låt Knut träffa en normal ogift man som tar honom på allvar och älskar honom för den han är.
Sen släppte han bomben. Hunken är den gifte mannen!! Kvitter, kvitter, måste gå och sen tudeluu och bang i dörren.
Men va faan!! Vad är då jag? Min kompis älskares älskarinna. Ja den rollen är onekligen ny för mig. Jag ringde naturligtvis Hunken. Han spelade dum. Jag blev dum mot honom med. Efter samtalet la jag mig på sängen och skrattade. Jaha, nu ska jag dricka en flaska rödvin och rulla mig i självömkan en liten stund. Sen ska jag titta på Sons of Anarchy och gå och lägga mig med Hans. God natt!

 

 
Prosa (Kortnovell) av Erika H
Läst 379 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-09-05 16:41Bookmark and Share


  Elina Vacker
En frejdig story som verkligen fungerar. I novellformatet kan man skala ner händelser till det väsentliga, gärna genom någon huvudpersons tankar och funderingar, precis som du har gjort.

Språket är som en gkittrande flod, det bara flyter på, medströms. Du skapar extra flyt genom att på Hemingwayskt sätt driva verättelsen framåt genom korta, avhuggna meningar, nsätan som i telegramform på sina ställen .

Saknar inte som öppningstext en massa info om Cecilia, hur hon ser ut, var hon bor och jobbar med, en massa beskrivningar etc. Det är det läckra med formatet, berättelsens flöde och förmedlande av Cecilias tankar är det väsentliga, och sen byggs informationen ut mer och mer genom läsningen så att man i alla fall får en uppfattning om Cecilias liv, utan att varje info måste skrivas ut, alldeles explicit.

Du följer formen väl, ett intro, sedan funderingar om livet och hur hon har det, en ev. lösning genom Hunken och sen en skön knorr på slutet, som omedelbart fångar intresse för "och sen då?"

Språkligt och dispositionsmässigt fungerar det hur bra som helst. Kanske hade texten vunnit på att du sprängt in några dialogavsnitt mellan Cecilia och Hunken alternativt Cecilia och Knut, det hade skapat lite mer närvaro och nerv i direkt språk än att allt hela vägen är reflektioner i Cecilias tankar.

Jag är på, kommer att med glädje ta mig an Cecilias fortsatt äventyr (ser att jag har flera stycken kvar)

Elina
2014-10-28

  erkki VIP
Om att leva ut i sin fantasi. Verkligen fint skildrat. Så här tänker nog många. Tänk om man och kvinna skulle öppna sig på allvar för varandra! Vilka samtal! Skönt att läsa på morgonkvisten. Jag kryper nog ner igen. Och kanske på.
2014-10-03

    Bo Malte
allt e dessvärre inte guld som glimmar....
2014-10-01

  Lars Hedlin VIP
Stark i inlevelse..Bra framfört :)
2014-09-07

  kerstin skriver VIP
helt underbart! jag sitter med ett fånigt uttryck i ansiktet, vad hände, vilken fart och schwung i texten, samtidigt som den lämnar mig i någon sorts melankoli. fan vad svårt det är ibland.
2014-09-06

  RitaBrunner
En härlig story som får mungiporna att dra upp sig utav den krassa framtoningen i intrigen.
Härligt Erika!
2014-09-06

  Tobias Haglund
Sannerligen tilltrasslat!
2014-09-06

  Ronny Berk
ja, så det kan bli när allt kommer omkring - och jag tycker om den berättelsen !
2014-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Erika H