Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
efter ca 1 års boende


Sång till lägenheten

Melodi: Visa från Utanmyra

O, nya lägenhet
hur skall jag dig beskriva
renoverad ny och het
i ditt läge, kan dock driva
din boende till agg
du här och där bär slagg...
för ditt badrum är ej 'hot'
jag däri ej mår gott

I ditt vardagsrums kvadrat
svårmöblerad som ett törne
kan jag nästan känna hat
(fast min orgel trivs i hörne')
Men ack, mitt bibliotek
nog känner av ditt svek
för här finns ingen mysig vrå
som fåtöljen kan njuta å...

Arkitekten tänkte ej alls
på en bokmals timliga strävan
icke heller på att ge hals
icke på en sångares bävan
Och elens ledning ej klok
är jordad överallt
det faktiskt är på tok
så jag kan inte ta det kallt

Din förvaring är en ploj
"leksakslådor" under bänken
arkitekten hade nog skoj
hade kanske tullat ur skänken...
Förvaringsställen ej bra
för sådant man bör ha
till hands och även fots
här är trångt för mina boots

Två och sextio högt i tak
mig driver från mitt sinne
far i golvet med ett brak
om jag prövar... inget i minne
Belysning min är antik
och skymning inne rik
Hus och skald lika gamla är
svårt att tro - jomenvisst, mon cher

Vem behöver jordat i hall?
Min förbittring har inget belen!
Kök och badrum - ja, där det skall
vara jord för ledning av elen
Men annorstädes ej skur
kan komma - jag är sur
likt min arma armatur
men en sång bör ha slut i dur

Så jag slutar nu med en vers
om din sköna uteyta
din balkong är ej någon pärs
hela sommarn - kan jag nu skryta -
haft kvällar ljuva som vin
(fast dagen gett mig pin!)
Och i matrum, kök och koj
går att vistas rätt bra - oh boy!

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-13 13:35



Bookmark and Share


  ULJO
Väldigt bra skriven text
2014-09-13

    ej medlem längre
Och så, kom orden på plats!
Söt och fin är din text!
2014-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP