Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Penseln är din

 

 

Ljudet hörs när lövet släpper och dalar sin väg ned

Frosten nyper kinden och solen smeker in vyerna

 

Guldigt, rött, grönt, svart, brunt, allt i komposition

Höstpenseln målar dit vit frost och sen lite blått

 

Oavbruten skytteltrafik till fåglarnas fröautomat

Ger ljud när fröna ramlar ned på fönsterblecket

 

Förgyllda röda bär i nedtyngda rönnbärskvistar

Smaskigt säger småfåglarna, surt säger räven

 

Hög och klar är luften denna tidiga arla morgon

Vi går högtidligt ihop i ett enda enormt panorama

 

Alla dofter blir förstärkta denna kalla morgon

Hund som matte njuter på sina varierande sätt

 

Hösttavlan är nu för denna dag, målad helt klar

I morgon så blir det en ny höstig och fin målning

 

Färglägga upp sin värld på detta vis, det är en lisa

Se och känna in hösten, det är bara så perfekt

 

© Ann-Britt Berglund

22 september 2014

 

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 239 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-09-22 10:21



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det var verkligen en underbar hösttavla...ord som bild...
2014-09-24

    ej medlem längre
En sådan vacker höst tavla du målade med dina ord!

2014-09-24

  Lindha W Gustavsson
En hel palett med vackra färger bjuder din dikt och ditt vackra foto!
2014-09-24

  anits VIP
Så fint du målar dina ord, så det blir en vacker tavla för mig som läser!
2014-09-23

  Anya VIP
Färgrikt i ord och bild. Håller med Chawa...bilden är mustig.
2014-09-23

  Chawa VIP
En innerligt förmedlad kärlekston stryker över den fångade färglagda dagen... Jag sluter mina ögon och vandrar med i denna nymålade höstmustiga tavla!
2014-09-22

    ej medlem längre
Mitt krälande besannas inför konstens skira strofer å vilken fin komposition i bilden! Önskar att jag kunde måla...
2014-09-22

  aol
Underbart skaldat,
2014-09-22

  Lars Hedlin
Så fint och vackert :)
2014-09-22

  Bo Himmelsbåge
Härligt foto!

En vackert målad akvarell...
målad med lätt hand o färgsprakande
hösttoner...!
2014-09-22

  louisegirl
Mycket vackert skrivet och fin bild..
2014-09-22

  louisegirl
Som en tavla målar du upp den vackra hösten, i sprakande motiv..
2014-09-22

  Angel of love
Så härligt och fint skrivet. Ja som en tavla.
2014-09-22

    ej medlem längre
En underbart vacker tavla i ord och bild.
2014-09-22

    ej medlem längre
Fint diktat om hösten. Och bilden full av höstfärger.
2014-09-22

    livspoesi
Härligt språk, målande bild!
2014-09-22

  Maria Sundelin VIP
Härlig höstbild du fångat.
Kramar
2014-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren