Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Surhetsgrad

Melodi: "Kors på Idas grav"


Man ska inte alltid vara alltför sur
ifrån moll får gärna tanken gå mot dur
ty därinne
i ditt sinne
lever hopp i kärleksbur
men på lotteri man sällan haver tur

Icke menas här att PH:t ska va' lågt
icke heller högt och icke heller bågt
men i hoppet
körs ju loppet
fast det ofta känns som åkt
och i retrospekt ibland det varit såg't

Vart är skalden nu på väg i detta slam
var finns ör och singel, liksom makadam
Dock i grunden
är man bunden
till en visas versfotsdamm -
när man skriver slikt man helst vill komma fram

Nivellering gör entré om du är ljum
längre fram på dagen kan du verka skum
Det som rök är
ofta stök är
Rygg av sittning kan bli krum
dock bör skalden ej för länge vara stum

Så jag sliter hellre ut de fraser små
som kan få en annan skald att undra så
vad är mening
finns det rening
i en visa apropå -
surhetsgrad förändras när man står på PÅ!





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-27 12:48



Bookmark and Share


    nånja
charmig och flödande.
2014-09-27

  RitaBrunner
Hehehehe! Klockren Karin! =D
2014-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP