Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrig mer igen


En dag passerar och kommer
aldrig mer igen.
Tiden har sen mänsklighetens
begynnelse runnit genom
våra fingrar.
En livstid far så snabbt förbi.
Jag kan förstå jorden utan mig,
jag kan se spåren suddas ut.
Jag kan smaka på ordet ingenting
och förstå en del,
inte är det något ont.
Men jag ryser av tanken
att aldrig mer se molnen
driva över himlen, att aldrig
mer inandas glasklar septemberluft,
och att aldrig mer känna doften av
myrmarkens mossa, där intill
skogstjärnens trolskt glittrande blå.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 546 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2014-09-30 20:37



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Den dikten gav mig en stark upplevelse,
det jag kallar "nukicken"
eller
"historiens vingslag"
tänk att mitt i april ett slag längta efter septemberluften, den klara ochpollenfria.
Jo.
2016-04-20

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fint skriven känsla...man får verkligen ta vara på det som är...
2015-02-24

  Eponine
Kanske kommer du för evigt att få se molnen driva över himlen- kanske inte. Men njut av jorden så länge du bara kan !
2014-10-02

  Lena Själsöga Keijser
vackramjuka bilder seglar
kan vi leva så
andas vi
skönhet
2014-10-01

  Maj-Lis VIP
Kan känna något liknande
2014-09-30

  Henrik Sjöberg
Text om ett av livets mysterier, vad händer sedan när vi lämnat jordelivet.

Bra skrivet!

En applåd från mig!
2014-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark