Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bortom gud, bortom djävul.





kom, fly med mig
till vidder av guld, låt oss döda en rädsla med elden
sitt vaken i natt, med en hand i mitt hår

jag måste få somna likt barnet


så kom fly med mig,
över berget i svart, vi kan flyga som skuggor vid skymning
se mitt bröst med din blick, fukta tanden i vitt

jag vill ligga i fåror vid glöden



kom fly med mig
, över stup, över hus, låt inte en taknock få stoppa
lägg din hand kring mitt liv, snurra fingrar i lin


så lurar vi hösten och döden.







Fri vers av lyckeli
Läst 561 gånger och applåderad av 48 personer
Publicerad 2014-10-06 13:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mästerverk, helt enkelt outstanding och rikligt berörande. Superläcker rytm och ordval som får det att svalla inombords.. Yes, we dig it!

RESPEKT!
2019-01-16

    ej medlem längre
äntligen lite poesi.
2015-06-26

  spellbound
Lika bra som jag minns... Kul att se.
2014-11-24

    Madeleine Ågren (Maduska)
Ingen skriver så fint som du. Du spränger alla gränser, dikterna flyger fritt och ger många insikter och känslor. Tack för att du skriver!
2014-11-11

  Ola Rydberg
Vackert och fylld av livsglädje
inspirerande
2014-10-09

  erkki
Härlig spänst i den här! Kraftfull. Påminner om Tegnérs "Likt örnar flyga hans rykten"
2014-10-08

  Oscar E Quinn
Så!! Gillar dina ord, ditt språk.
2014-10-08

    ej medlem längre
Å, vilken längtan och tät förpackad kraft som vilar inuti den där jag-formen.
2014-10-07

  Gunnar Odhner
Kul att läsa en dikt av dig igen! Hoppas på mer.
2014-10-07

  Aisha VIP
fantastisk fin, gillar mycket!
2014-10-07

  tom boreland
ok
2014-10-06

  Larz Gustafsson VIP
Du är själv lurad om du tror att man kan fly på det sättet.
2014-10-06

  aol
Så stark gripande skrift
2014-10-06

  Lars Hedlin
Bra som bara den :) Gillas!"
2014-10-06
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli