Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farmor

 

 

 

"Nå nu får ni berätta: har ni nå nyheter?"

 

 

 

 

 

Du var alltid lika nyfiken i en strut

Och snabb med att öppna munnen

Innan vi knappt

Hunnit slå igen dörren

Och klivit in i rummet

 

 

 

 

 

Vi kunde visa upp nå nya plagg vi köpt

Och så slog du ihop händerna, log...och sa "ooh så fina!"

Vi kunde berättat att vi städat eller fixat i stugorna

Eller hjälpt till med att stappla ved på landet

Och du kunde se så där nöjd ut för minsta lilla strå

Vi dragit till stacken

Vi kunde berätta om nåt nytt som hänt på stan

Som att vi stötte på fru Karlssons och att hon hälsade så gott!

 

 

 

 

 

Jag brukade rida på ditt knä när jag var fem, fyra eller tre

Medan du sjöng rida rida rida ranka hästen heter Blanka

Och du ville alltid att man skulle kamma sitt hår

Innan vi gick ut på promenad eller samla flaskor och burkar

Som gubbarna lämnat längs vattnet vid Strandvägen

Och om det var lördag fick vi varsin påse klubbor från

Sparlivs på Storgatan

Vi hade varsina tvålar i plastaskar i badrumsskåpet hos dig

Men jag gillade inte din starka Vademecumtandkräm

Som jag gör nu...

 

 

 

 

 

 

 

 

Du andas tungt

 

 

 

 

 

Och jag kommer alltid komma ihåg hur du brukade mumla i sömnen

Något om att vi skulle städa lekstugan nästa morgon

När vi var klara brukade du säga:

"Visst känns det väl bra att få lite ordning och reda?"

Men vid matbordet om vi gnällde sa du alltid:

"Äh lite skit rensar bara magen"

"Nu ska vi äta i lugn och ro så vi blir mätta och nöjda"

Och jag tog dig på fasta

 

 

 

 

 

Jag vill minnas dig som envis och bestämd

Alltid med någon rapp kommentar att slänga ur fickan

Och när du ville retas lipade du med tungan och sa

"Bjäbb bjäbb bjäbb"

 

 

 

 

 

Du vilar på kudden 

Du somnar nu

Jag kramar om din hand

Men det finns inget jag kan göra för dig längre

Inget som väcker dina drömmar 

 

 

 

 

Och när jag kör i rondellen

Önskar jag kunde köra förbi dig som vanligt

Öppna dörren och ropa

 

 

 

 

"ho ho....Faaaaarmoor!"

 

 

 

Jag är här nu...

 

 

 

 

 

 

 

 

Men jag lämnar en tom rad här för dig

........

Och jag lovar

När något stort händer i världen

Kommer du få reda på det

 

 

 

 

 

 

 

Före alla andra




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-10-28 21:14



Bookmark and Share


  Ronny Berk
väl förmedlat från minnesriket
2014-11-02

  Tess74
<3 Så fint och varmt, jag är övertygad om att hon ler där uppe bland änglarna
2014-11-01

    ej medlem längre
Fantastiskt rolig och varm dikt
2014-10-29

  Lars Hedlin
Beröra vackert inom av denna kärleksfulla text! kram
2014-10-29

  Yrre VIP
Ljuvlig saknadsfull kärlekstacksam text!
2014-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP