Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
OBS! ....... På detta sätt kom denna dikt till: http://spanaren55.bloggplatsen.se/2014/10/28/10907268-forklara-ordet-som-sen-ska-bli-en-gemensam-dikt/


Källan

 

 

Brunnen till något

Nyckeln till sökandet om det oväntade

Kristallklart, rent vatten som ger svalka, liv, hopp och lycka

Ange källan som är upphovsrätten till själva livet

Framtiden skådas som en film likt Jungfrukällan

Ursprunget, dold sida av vishet

Vrid på universalnyckeln och se den vishet du får

Sol, måne, stjärnor, rymden, alltet, är i samspel

Ordet källa betyder mer än du kan ana

 

© Ann-Britt Berglund

29 oktober 2014

 

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 352 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-10-29 07:43



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Mycket vacker dikt om ett ord som betyder mycket för mig!

2014-12-31

  Lärling
Mycket fint och tänkvärt!
2014-11-03

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-11-03

  Maria Sundelin VIP
Så sant så
Kramar
2014-10-30

  aol
Klokt vackert skaldat,
2014-10-30

    ej medlem längre
Och du verkar känna för att vara en källa!
2014-10-30

  ResenärGenomLivet VIP
Tänker vidare på vad ordet källa betyder för mej...fint skrivet...
2014-10-30

  erkki
Ordet källa känns magiskt, och du hanterar det eftertänksamt, halvmystiskt. Fint! Jag har lärt mig dess kinesiska skrivtecken!
2014-10-29

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Tack för din text! Den andas hopp och vishet!
2014-10-29

    ej medlem längre
Du skapar texter av ord på ett mästerligt sätt!
2014-10-29

    ej medlem längre
Roligt å fyndigt...
2014-10-29

  Tarantaran
Det enkla
är klokt,
avskalat,
får en att
stanna
känna efter

inåt tänker jag
till källan
av visdom

den finns
alltid där
och väntar på
alla själar,

nära../ kram
2014-10-29

    Birgersdotter VIP
Mycket fint
2014-10-29

  Lars Hedlin
Mycket fint och starkt!
2014-10-29

    ej medlem längre

Kan bara instämma här ..

2014-10-29

  anits VIP
Så fint och tänkvärt skrivet!
2014-10-29

  Lindha W Gustavsson
Kloka varma "erfarna" ord som du delger oss. Bravo!
2014-10-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra, tänkvärd text!
2014-10-29

  soligajag_1 VIP
Visst gör det det!!! Spanaren!!
Så vackra o upplysta ord!! <3
2014-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren