Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. inför midvintersol i novemberport ...


Grandios livsvisdom till behövande

 

Det är nog inte hälsosamt
att alltid vara positiv

Tänk om liljan i rabatten
skulle ståta tusenfalt
med och utan vatten

Ja då skulle den förtorka och dö

Det är nog bäst att sloka
när torkan sätter in

Det blir bättre tider
efter regnet.




Prosa (Fabel/Saga) av Monika A Mirsch VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2014-11-01 10:20



Bookmark and Share


  Klara Ord VIP
Så sant och tänkvärt - att blomstra kräver kraft, har man inte den är det bättre att sloka ett tag.
2014-12-06

  Catharina Edin VIP
kan bara hålla med - elegant formulerat!
2014-11-04

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-11-04

  Lärling
Livsvisdom!
2014-11-04

  Ingela Svenson VIP
Allt har sin tid, tveklöst!
2014-11-02

  Maria Sundelin VIP
Jag tycker om regn.
2014-11-01

  Minkki VIP
tack, du kloka, för uppmaning att sloka - det är faktiskt ingen större konst just nu ;)

2014-11-01

    ej medlem längre
Det är inte alltid man är glad, men det kommer "bättre tider efter regnet".
Så sant så...
2014-11-01

  Anya VIP
Kloka tankar här... jaa någon överlycklig duracellkanin är nog ingen höjdare.
2014-11-01

  RitaBrunner
Livets kretslopp - glädje och sorg!
2014-11-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
"Det blir bättre tider efter regnet"

2014-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP