Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utan Harry!

 

 

Ibland är livet svart i ljusetid

svart och har kanter av grått

lerar sig på stigar som borde lyst av vitt

men där är jag svart förstås

 

människor dör och tårarna rinner

och när man vaknar fyller dimman skeendet

och jag har mungiporna längre ner

jag borde höja mitt seende

 

se den där människan som dog helt nyss

garvade som jag vet att han gjort

om han sett mig svära över godistillverkningen

och hur jag hastade för att komma undan allt, fort

 

och hur jag brände mig och svor

när jag lackade paketen i allt vardardags stök

han hade vridit sig av skratt och kokat en kopp kaffe

här i mitt gamla kök (med kokosolja i)

 

Men här hastar julen förbi innan den ens har börjat

och snön lyser och hoppet bär

men det har ingen betydelse för

december har startat här

 

här och du saknas och jag grinar precis som när jag ler

solen orkar knappt över hjärtat denna tid

men jag vet att solen har ditt i åminnelse

och det är där min glädje tar vid




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 432 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-11-28 22:07



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En man går miste om en kvinnas upplevelser utifrån hur en kvinna upplever livet. Samtidigt går en kvinna miste om en mans upplevelser utifrån hur en man upplever livet. Det går förstås att förstå saker och ting utifrån sig själv, om hur andra har det, ändå går vi delvis förbi varandra. Men när du beskriver utifrån en kvinnas perspektiv är det ändå lönt att läsa, oavsett läsaren är kvinna eller man.
2015-01-22

  © anakreon VIP
Så vackert med ljus i allt det mörka.
Calle
2014-12-04

  ULJO
Fina minnen du bjuder i denna text
2014-12-01

  själensfrihet
sorg och smärta.
Bra skrivet
2014-11-30

  walborg
Smärsamt - tungt - fina minnen
2014-11-28

  KYREUS of Sweden
Livet.
2014-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP