Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

100 ord: Svikarsol i april

Träbänken var torr och där satt hon. Aprikosfärgad aprilsol, falsk och svekfull; värme i korta pulsar och vårvinterkyla i intervallet. Solglasögonväder, en dag att blunda sig igenom.

Jackan är uppknäppt, vårens första blottade hud; fri från blåmärken, fri från muskelknutor hårda som geishakulor. Ingenstans att bli träffad, bara två slutna ögonlock och blicken dold.

Hennes iris var känsligt för skarpa konturer och lysande martyrglorior.

Hon bar en vindtät jacka men frös ändå. Eller rös. Eller njöt. Hon hade läkt, hon var hel och var lyckligt över att tillhöra ett liv av obokade helger.
Solen gled över himlen, eftermiddagen var klar.




Fri vers av Dan Linder
Läst 698 gånger
Publicerad 2006-04-07 10:11



Bookmark and Share


  vega lando
precis som vårsolen skiftar/sviker/vaggar in med kyla och bländande värme nästa sekund
gör så även tillhörighet och gemenskap
att vara någons

du träffar så rätt och "solglasögonsväder" är perfekt i vodkasverige
alla dagar som följer vår egna variant av kontinentalitet!
2006-04-23

  Shininkagemusha
Vacker vårbild. Med melankoli.
*ler och bugar japanskt*
2006-04-14

    B Fundberg
Pinsamt att jag lämnade min bok till dig...du är ju för fasen författare.
Jag föreslår att du säger upp dig, hinkar massor av rödvin, skaffar ångest och blir en heläkta författare. Våga säga nej till pengar!

Å andra sidan, som Hägg säger, behåll jobbet och skriv vid sidan om. INgen har väl blivit gladare av en refusering?

Vi hörs,

ps. vågar inte betygsätta...d.s

Björn F
2006-04-13

    Dream Brother
Rysligt bra, det är bara en sak jag undrar över; "Solglasögonväder, en dag för att blunda sig igenom". Något säger mig att det ska vara "en dag att blunda sig genom". Du kanske menar att dagen är tillägnad att blunda sig genom? Hoppas du förstår vad jag menar.
2006-04-07

  AC
"Aprikosfärgad aprilsol, falsk och svekfull; värme i korta pulsar och vårvinterkyla i intervallet." SÅ fint, en skön liknelse till den där första stunden när man pendlar mellan hopp och förtvivlan.
2006-04-07

  Cris
Solklar 100:a ordare Dan. Men flyt och en bra bild av henne.
Solen är med och känslan av befrielsen ...
Ett lugn infinner sig
ett fint slut som inte är klart uttalat utan läsaren får
tänka själv..

Känner lite krispig härlig klar kyla..i aprilsolen på bänken.
2006-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Dan Linder
Dan Linder