Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flirt i granen

 

 

Fyra små vackra julgransdamer låg i en fin presentkartong och just till mig

En efter en har förlorat sin tjusning eller har bara gått så där i tusen bitar

Du min röda julgransdam du håller dig i liv och vill vara med varje jul hurra

När du dansar bland granens barr mina minnens tankar då till mormor går

 

Här har vi tomten som har hängt med varje år sedan 1965, kanske tidigare

Ingen jul utan denna gamla tomte för han ska bara finnas där bland allt annat

Vis och elegant dirigerar han ut jultrafiken via kartongens finaste julparad

Lyssna och lär, säger han till små nissar som försiktigt bär fram julgranskulor

 

Faktiskt har jag kommit på min gamla fina jultomte att titta på julgransdamen

Inbillar mig eller är det sant när hon förföriskt blinkar och svänger sig i granen

Många samtal har de viskat till varandra om alla minnen som nu har passerat

Lovar och håller att de ska följa sin ägarinna i vått och torrt så att hon får sin jul

 

© Ann-Britt Berglund

15 december 2014

 

 

                                                                                                                                                                     




Fri vers av Ljusletaren
Läst 272 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-12-15 13:19



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint att minnen finns kvar
öch sparas!
2015-01-07

    ej medlem längre
Lov till traditioner! Snyggt!
2014-12-17

  Lindha W Gustavsson
Vilken härlig dikt, den gör mig så glad i sinnet!
2014-12-16

  Bo Himmelsbåge
Även uppe i granen spirar kärlek och god julstämning. Härligt!
2014-12-16

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om din text!
Oavsett ålder har vissa saker stor betydelse och framkallar fina minnen.
2014-12-16

  Maria Sundelin VIP
En söt liten historia
Kramar
2014-12-16

  Chawa VIP
Fint med gamla föremål som så värdigt får hänga med gran ut och gran in. Kärleken spirar till och med bland de små tingen, härligt! Allt skrivet som en vacker liten julsaga!
2014-12-15

  ResenärGenomLivet VIP
Så gott att hålla minnena vid liv...
fint berättat...
2014-12-15

  Peter Olausson VIP
mysigt!
2014-12-15

    ej medlem längre
Det tindrar vackra minnen i granen, fint skaldat.
2014-12-15

  Lars Hedlin
Gillas mycket!
2014-12-15

    ej medlem längre
Trevliga minnen med gamla julgranssaker.
2014-12-15

    ej medlem längre
Nu är det jul igen, dansa kring granen
Å pussa barnen å tomtemor!
2014-12-15

  Bibbi VIP
Så smittande kul och rolig.
2014-12-15

  Ronny Berk
julens stämning väl förmedlad, ja !
2014-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren