Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julian

kan vi någonsin igen smälta samman
i högljudd melankoli
i utdragna dialoger ur

högspänning                                         överspänning
i mellansömn                                    i mellanrum 
  

i kraftledningsblues bland vettskrämda moln


precis som vi gjorde under trädet 
där blixten dödade korna i England 
en sommar   
hundra stycken kor exakt där

samma plats på vilken även jag-

elen genom kroppen varenda lem ur led
blint ljus spolades ned lodrätt genom
grenverket
rösten bröts av
mitt i ett ord

sedan sot
bara sot
där jag tidigare stod

 

 

minns du? du väckte mig dagen innan
på ett sanatorium i South Carolina
befolkat av solkatter med samma färg som ditt hår
ditt ansikte lutat över mig
dina sprickor som taket ungefär

 och du viskade i mitt öra, och jag svarade  

"nej, det är inte mitt blod, det där är inte
mitt blod
inte mitt blod för det har fel 
färg"




Fri vers av Lily Lisbon
Läst 582 gånger och applåderad av 26 personer
Utvald text
Publicerad 2014-12-16 09:53



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Tack för denna tankeväckande text. Fastnar speciellt för orden: "inte mitt blod för det har fel färg" - Grubblar vidare på vad detta kan betyda...
2015-02-21

  axveronika
mycket megawatt i orden
2015-02-20

  Respons VIP
Underbar! Jag gillar speciellt ordet kraftledningsblues.
2014-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Lily Lisbon
Lily Lisbon