Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avstämning



I flera hundra år har man
talat om dig
man har sagt att inuti ditt ihåliga huvud
bor en liten bit av solen
halvt dold bakom mullret
från ditt isande innanhav

Man har även påstått
emellanåt
att det var du som skapade alkemisternas mästerverk
genom att spotta en stjärna
rakt i det nattmörka mjuktysta heliga


Allt jag säkert vet
är att du log en natt i oktober
när jag föll död vid dina fötter

Du rörde vid mina ögonlock och viskade
om alla mirakels fader
nämnde inga namn

men jag har alltid vetat vad du heter
jag har alltid vetat att du bär guld i din mun







Fri vers av Lily Lisbon
Läst 139 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-03-11 23:09



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Så underbart att skåda
en slipad dikt från
Lyrikens guldhärd!
;)
2023-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Lily Lisbon
Lily Lisbon