Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det vilar en förbannelse över alla som inte kan se sig själva när de sover


Arizona

jag sjunger med versaler

  en cigarett i mungipan
  det vita nattlinnet och pistolen osäkrad
  bakom örat

 

 inser
 att jag blivit flyktig.

 

 det finns en fantastisk meningslöshet
 i att reda ut fingerarkitekturen i svarthåret
eller att torka av läppstift som slitit mungipan
till ett snett leende
nästan
som passion

 

 vi drog in varandra som rök från samma cigarettmärke
du kysste mig nog
tre
gånger. eller dagar i sträck utan 
avbrott

 

 

 

du osäkrade mig med ditt vita streck

 en lina av människa
 utspilld över ett golv i mitt förflutna

 

 

 

 

gå inte efter mig om du inte tänker hinna




Fri vers av Lily Lisbon
Läst 313 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-12-16 09:57



Bookmark and Share


  spitfire
läser allihop på en gång här nu, du är bra! gillar det om kyssarna
2015-01-31

  agneta pichler
Det vilar en liknelse
av villkorslöst passion
Skapad av
desperationens
vita nätter

Som brukligt
Mycket välskrivet


2015-01-11

  pang
en slags kaxighet i språket, mycket känsla och törst. sista raden går rakt in och du bygger upp det så snyggt.
2015-01-11

  Respons VIP
Jag gillar dessa utmanande metaforer men terrängen är helt lätt att förstå.
2014-12-16

    ej medlem längre
Härlig tyngd i din språkhantering och stilsäkert berättande i bilder. Kort fråga bara: Det är inte så att det ska vara "hinna ikapp" i sista raden?
2014-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Lily Lisbon
Lily Lisbon