Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett enkelt kommentarsfält

när ondskan kom
med sitt mörkaste hat
kände de inte igen den

därför lät de den fylla deras hjärtan
som vore den en gåva
och deras strid en ädel strid

så låt den inte ta ditt hjärta också
håll tillbaka din anonymitets vrede
stilla ditt förakt för den andre

och när du faller
när du glömmer dig
och släpper din mantel av sårbarhet

se din fiende
djupt i ögonen
med en barmhärtigt genomskådande blick

ser du
mitt i din ångests djup
att hatet är sitt eget straff?

ser du att endast den som bejakar
sin sårbarhet
vinner livet




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-01-04 23:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En sådan text som bör hyllas av sin blotta existens ju.

bokmärkes direkt!

KÄRLEK ju!!!
2015-02-21

  Minkki VIP
en fin text, bokmärkte
2015-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)