Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det sällsamma livet

i natt drömde jag
att gräset speglade sig 
i jordens kärna
inuti klotet blev allting grönt
som en algblomning i luften
introverta strån släckte magma
innan det blossade upp
på nytt
och vindarna från vulkanerna
blev lika röda och heta
som de alltid tros ha varit

en röst sade:

 

Allting måste gå sönder
innan det kan bli redo
att göra det igen

 

långt bort från mina bara fötter
började ugnarna mullra
jag gick dit och stack händerna i dem
väntade på regnet




Fri vers av Lily Lisbon
Läst 592 gånger och applåderad av 29 personer
Utvald text
Publicerad 2015-01-07 11:17



Bookmark and Share


  Maskin röd
"långt bort från mina bara fötter
började ugnarna mullra
jag gick dit och stack händerna i dem
väntade på regnet" är kanske det bästa jag läst på länge.

Bitvis skriver du i dina texter så djävulskt starkt. Jag är lite allergisk mot vulkaner - hur många halvtaskiga metaforer har jag aldrig hört av vulkaner, bara ordet får mig att tappa intresset - men ugnarna som mullrar, händerna i ugnarna i väntan på regnet. Guld.
2015-05-03

  :n2o:
Min hjärna vänds ut och in, ja, din dikt ger mig sann eufori! Måste läsas om och om igen - bokmärkes! Tack, säger jag till dig.
2015-04-02

  agneta pichler
Pånyttfödelse
Tänker jag
När jag läser din text
2015-01-11

  pang
gillar hur de exakta detaljerna får det surrealistiska att bottna i jorden. det är sagolikt och vackert.
2015-01-11

  Fredrik Gaefke
Här fick du till det, minst sagt. Poesi! Bravo!!
2015-01-07

    ej medlem längre
får alltid en irrande bild när jag läser dina texter
novoca
levande levande!
2015-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Lily Lisbon
Lily Lisbon