Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Går och går denna morgon

 

 

Mörkret ligger ännu kvar som ett lock i min by

Gatlyktorna är ännu tända men ljuset skymtas

 

Vy efter vy spelas upp där vi går och vad vi går

Nya pinkrevir i snön för Sokko att ögna igenom

 

Tyst är det och bara någon bil som kör om oss

Tänd julgran i nästa by välkomnar med sitt sken

 

Grå dag, ändå så åker kameran upp då och då

Hundägare med två stretande hundar möter vi

 

Allt registreras med en ljuvlig känsla av frihet

En timme och femtio minuter blev det till slut

 

Ögonen glittrar, fritt från stress, mjuk i kroppen  

Sovandes på trasmattan ligger Sokko och njuter

 

© Ann-Britt Berglund

7 januari 2015

 

 

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 253 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-01-07 12:24



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Skön o avspänd morgonpromenad med jycke...
2015-01-10

  Lindha W Gustavsson
Vet du att jag var med dig på din uppfriskande promenad - tack för sällskapet! ( ler stort)
2015-01-09

  Lars Hedlin
En fin text om din morgon!
2015-01-08

  soligajag_1 VIP
En underbar poesi om en promenad med sin "bästa vän" !! Gillade mycket!!
2015-01-08

  louisegirl
Underbar morgonpromenad :)
Fint i text och bild!
2015-01-07

  anits VIP
Så fint beskriver du din morgon
njutbar läsning!
2015-01-07

  Maria Sundelin VIP
Ja, naturen har alltid något nytt att komma med
Kramar
2015-01-07

  Kjell Åhsberg
Uppfriskande morgonpromenad som rensar huvudet. För skrivande kanske?
2015-01-07

  ResenärGenomLivet VIP
Lugn och njutbar morgon du beskriver...härligt...
2015-01-07

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om en morgonpromenad.
2015-01-07

  Ronny Berk
bildrik poesipromenad, ja ! med foto toll ...
2015-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren