Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lev livet idag

 

 

Tio minuter per dag räcker för det stressade jaget

Du fördelar själv hur du vill lägga dessa få minuter

Lova bara att lägga dem till ditt eget må-bra-jag

 

Njuta av din frukost och känna av alla eftersmaker

Massera in schampo och låta fingrarna vara mjuka

Dra efter andan för att sedan portionera utandning

 

Fem minuter av tio för att dra dig lite extra länge

Tio minuter till en tid med den goda bokens liv

Fem minuter går att anordna och tas från dagen

 

Var inte snål med dig själv utan slösa minuterna

Stäng av all teknik och ta in stillheten i rummet

Flyt och rid bort i fantasin med alla extra minuter

 

Lev idag och tillåt dig att leva via att korta stressen

Få minuter blir som ett balsam till dig och din själ

På ett ögonblick kan allt förändras så lev i nuet idag

 

Du har råd med ynka tio minuter till dig och ditt jag

Tio minuter kan snart bli till tjugo minuter var dag

Slösa rikligt av dina minuter och låt din kropp få le

 

© Ann-Britt Berglund

19 januari 2015

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 271 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-01-20 07:11



Bookmark and Share


  anits VIP
Klokt och mycket uppmuntrande skaldat!
2015-01-27

  ResenärGenomLivet VIP
Kloka råd...uppmuntrande skrivna...
verkligen något att tänka på och ta efter...
2015-01-22

  Maria Sundelin VIP
Bra uppmaning
Kramar
2015-01-21

  Lärling
Klok livsvisdom! Väl skaldat.
2015-01-21

  louisegirl
Tack för fina råd.. ;).
Bra förmedlat!
2015-01-21

  Kjell Åhsberg
Rid bort i fantasin. Ja tack!
Men jag rider lika gärna bort i verkligheten. Saknar hästarna sedan jag flyttat in till stan.
Att ge sig själv tid är viktigt.
2015-01-20

    ej medlem längre
Goda råd här ... Tack!
2015-01-20

    ej medlem längre
Det är viktigt, naturligtvis, att försöka se till så att man mår bra.
2015-01-20

  Lars Hedlin
Vishet på hög nivå!
2015-01-20

  Rise Little One
Goda råd som man kan ta till sig!
2015-01-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om ovärderlig egentid!
2015-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren