Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hundra år och nu

 

 

Tiden står helt stilla för naturen där jag tittar ser likadan ut

Skogen vajar med i snålblåsten och träd dör och nya tar vid

Samma gamla måne blinkar okomplicerat vemodig till mig

 

Solen lyser på allt fast kanske lite varmare än vad jag vet

Himlen är densamme som förr i denna dag av samhället

Årstiderna kommer och går men nu med annan rubbning

 

Blundar och ser hur alla sliter hårt för sin föda för dagen

Kläderna är rejält tunga och blöta i tidevarvet svårarbetat

Slit för mödan för att få sina marker lätt bördiga för att ge

 

Överlevnadaskonsten drivet manövrerad för att stå i tiden

Samma jämmer och elände över människans tid för likvid

Ljusets stunder tas tillvara så att binge och lador blir stinna

 

Jordens mylla silas sinnligt mellan fingrar och där är grödan

Tiden beräknas med logiskt tänkande så att skörden blir rätt

Ack och ve om naturen inte är nådig för då anträder nödåret

 

Står mitt i nuet och ser och tar in sinnesbilder sen förr i tid

Upptäcker hur sårbart allt är om något verkligen skulle ske

Allt det där lätt enkla kan oväntat stå i förfallets skimmer

 

© Ann-Britt Berglund

19 januari 2015

 

 

 

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 299 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-01-20 07:13



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra skrivet om tidens gång!
2015-01-27

  erkki
Jag ser det som lugna kontemplativa tankar kring människan i livet och tillvaron. Behagligt!
2015-01-26

  ResenärGenomLivet VIP
En text som väcker tankar...ja, om något verkligen skulle ske, hur kommer då livet att se ut...
2015-01-22

  Bo Himmelsbåge
En fin resumé över hundra års slit...
strävan var hård, men relativt säker,
man fick slåss för varje bit...
Idag överflöd och lyxkonsumtion...
men sårbart till tusen...
benen slås lätt undan den övergödda kon...
2015-01-22

  Maria Sundelin VIP
Tidens gång
Kramar
2015-01-21

  louisegirl
Tänkvärd om vändningar som kan ske..
Fint skrivet!
2015-01-21

  Kjell Åhsberg
En hyllning till Moder Jord, Fader Sol, Farfar Måne och oss små jordevarelser som försöker så gott vi kan. Åtminstone tror vi oss göra det, även om det blir katastrofalt fel ibland.
2015-01-20

  M M Mannheim VIP
Fin poesi med många vändningar. Fint om verkligheten såsom många av oss känner.
2015-01-20

    ej medlem längre
Det vi kanske inte tänker på.... att allt fungerar i naturen för att vi skall få mat.
2015-01-20

  Lars Hedlin
Jätte bra insikter i denna!
2015-01-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra, tänkvärd text!
2015-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren