Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets längtan till sig själv

Gud
se till mig som blev av livets längtan nådd
och hastigt lämnad -

Sugningar i jordeliv, vattenvågor, bäckenben
en blommande Saguaro, är jag
berörd inifrån
som av en fiskstjärts slag
mot vattenfylld damm…

Gud
som haver barnen kär, se till det inre
liv jag bär!

Makalös
som en pelarkaktus
i öknen
lagrar jag näring
för livets egen glädjes skull!







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 543 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-03-03 22:38



Bookmark and Share


  mike irow
även min en.
vårstorm med.
Skoningslös puls.

2016-02-07

  aol
Som en glädjeexplosion en bön som berör mej på djupet tack,
2015-05-28

  Lars Hedlin
Så bra så livsbejakande!
2015-03-05

  lila fjäderblomman VIP
Starkt fint o livsbejakande!!!
2015-03-04

  träsnidaren
Styrka.
Fint skrivet.
2015-03-04

  Chawa VIP
"Livets längtan till sig själv" - begrundar budskapet i denna fina lilla bön...
2015-03-04

  Lehva VIP
Så mycket livskraft, glädje och viljestyrka. En härlig text.
2015-03-04

  Liselotte Fluhr
Sådan glädjetext ord som lyfter
och låter mig flyga, tack!
2015-03-04

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text!
Skickar en guldstjärna.
2015-03-04

    Lena Söderkvist VIP
Så positivt och vackert!
2015-03-03

  Sommarina VIP
Läser igen och igen och känner igen vad bra skrivet!
2015-03-03

  kerstin skriver VIP
och mitt i ivern att skriva att jag gillade glömde jag säga att fiskstjärten var en fem-etta!
2015-03-03

  kerstin skriver VIP
oj, jag blir tagen av det nära och det fjärran i detta. en dikt att läsa igen!
2015-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP