Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andligt eftersträvande

 

 

Indianer, aboriginer och andra urfolk vill många besöka

Pilgrimsleder söks för bästa resultat med att finna inre

 

I främmande land lockar många med sina gåtor och svar

Sökande drivs dit i kollektiv för att gå och leta efter svar

 

Egentligen så finns allt här och nu och rakt framför dig

Ta din påk och gå ut och sök och du ska finna ditt svar

 

Rådfråga gärna vis åldring eller någon med ursprung

Sambandet existerar lagrat och hör ihop med det hela

 

Sök inte efter nålen i höstacken

Trä tråden och se andemeningen

 

© Ann-Britt Berglund

11 mars 2015

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 265 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-03-11 14:10



Bookmark and Share


  Lindha W Gustavsson
De två sista raderna ( i synnerhet) skänker en stor klokskap! Tack.
2015-03-13

  Bo Himmelsbåge
Ja... egentligen finns allt vi söker
rakt framför ögonen på oss ...
sant o vist...
Tack för påminnelsen!
2015-03-13

  Kjell Åhsberg
Naturligtvis har du rätt, men det hindrar inte att ett besök hos t.ex. indianer kan hjälpa oss att få upp ögonen för det som finns hemma runt kröken. Jag tänker på deras sätt att betrakta och värdesätta naturen.
2015-03-12

    ej medlem längre
"Egentligen så finns allt här och nu och rakt framför dig"
Så sant, så sant!
2015-03-12

  Lars Hedlin
Ger ett starkt intryck..Tycker om texten!
2015-03-12

  anits VIP
Mycket bra skaldat, gillar den här mycket!!
2015-03-12

  erkki
Det lät fint på något vis. När det gäller andlighet kommer jag emellertid inte längre än till gräsanden på gräsrotsnivå.
2015-03-11

  Lärling
Så rätt och bra!
2015-03-11

  Marita Ohlquist VIP
O, vilken bra text!
Gillar mycket!
2015-03-11

    ej medlem längre
Så sant så, det är så fint att gå ut i naturen eller i skogen och lyssna och se...

2015-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren