Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rör dig utanför 30-skyltarna

 

 

 

Jag vill kunna leva upp,
Till orden
Uppspikade
På väggarna

 

 

 

 

En dag

 

 

 

 

Fånga dagen
De som påminner dig
Om att leva för stunden
De som säger att man aldrig blir för gammal
För att känna sig som ett barn, igen
Och om något raserat
Att det aldrig är försent att bygga upp det, igen
De som säger att ingen är perfekt
Men du äger ändå!
Och hur du alltid har ett ingraverat
Peace
Men avrundar med ett
F*** U
När du vet att,

 

Shit happens

 

 

 

 

 

 

Och grejen med dig är, att

 

 

 

 

Du är doften
Av brända pannkakor
Omtumlad tvätt
Odiskad pastakastrull
Och rostade mackor
Halvtomt kylskåp
Magneter
Med olika innebörd

 

 

 

 

Jag kan höra snacket vid matbordet
Vad vi skulle säga
Och hur du skulle smaka
Utan gaffel och kniv
På min tunga

 

 

 

Jag kan känna skrattet
Ända ner i maggropen
Vardag
Hur dina fingrar
Skulle kittla mig vid troskanten
Och jag rysa ända in i benmärgen

 

 

 

Jag kan se utsikten från sovrummet
Svälja dina flämtningar mot min panna
Förutspå slutet på filmen
I soffan
Med dina fingrar fingrandes på mina fingrar
Under filten

 

 Och,

 

 Grejen med dig, är att din röst
Satt sitt sugmärke
På min hals
Och hur du hittat den rätta klangen
Att viska dem där orden i mina öron

 

Och grejen me dig, är att

 

 

Du känns som
Hemma för mig

 

 

Men du har alltid sagt, att
du inte har nå vidare lokalsinne
Och du tar dig knappt utanför 30-skyltarna

 

 

 

 

Men en dag ska vi trotsa
Tyngdlagen

 

och,

 

 

 

 

 

Hastighetsgränserna

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-11 22:03



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra som tusan!
2015-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP