Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är inte arbetslöshet en konstig uppfinning i en värld där så mycket behöver göras? Varför är vi så oförmögna att skapa ett bättre samhälle än så?


alien(n)ation

oavlönad,
stigmat som väcker frågan

behövd,
men till vad?

 

saknad,
men av vem?

En mänsklig uppfinning
som inte borde vara möjlig

Tecken på en mänsklighet som fastnat
i sin egen sociala konstruktion

Som saknar det kugghjul som förbinder
de som behöver något att göra
med det som behöver göras




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-14 22:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
en logisk följd av kapitalismen. bort med den så kommer människovärdet att återupprättas
2015-03-25

    ej medlem längre
Bra tankar och bra gestaltat.. eftersom du får fram hela känslan av meningslöshet.. ! på alla nivåer..
2015-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)