Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farväl



Vi var som två små strån som låg i kors
Två ristade runor på en sten
Nu viskar vind i gräs

Min väg har korsats
I gräset
Betar min dikt
På diktamen från dig


Älskar dina formuleringar
När de inte håller mig fast
Älskar dig som vän
Inte som expert
(På annat än dig själv)

För lite likgiltighet tynger mina axlar
Jag måste skaka dig av mig
Jag har en känsla av att bli kvävd

Eldstaven drar inte ifrån något
Jag håller kvar handen i virveln
Och skriver svar på ditt brev:
Du gick över mig med en ångvält i natt!

Just som min vrede stiger slår blixten ned
I den nedåtgående solens sken

Himlen är en tung smet
Och jag en utslätad
Rå väntan
På himmelskt vatten




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-19 22:03



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Berör!
2015-03-20

  Lars Hedlin
Trexten berör inom!
2015-03-20

  Marita Ohlquist VIP
Texten sjunker in, väcker tankar och känslor!
2015-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP