Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår hund Sokko /kram


Varför är det svårt att leka?

 

 

Så hämmade många ännu är fast öppenheten i vår värld

Rädda för leken och rädda för att orden förblir vanställda

 

Leken inbjuder författaren att ge prov på fin ordkunskap

Rubriken är given, fantasin existerar men nej och åter nej

 

Bjuda på sig själv och ha kul med leken är något för alla

Tro mig för jag och några till vet hur orden går att finna

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1855184

 

 

© Ann-Britt Berglund

23 mars 2015




Fri vers av Ljusletaren
Läst 301 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-23 18:27



Bookmark and Share


  anits VIP
Bra skaldat om dom nödvändiga orden!
2015-03-29

  Maria Sundelin VIP
Ordlekar är nödvändigt
Kramar
2015-03-28

    prima donna
?
2015-03-24

  Lars Hedlin
JA kanske är det rädsla som är boven här? Vad vet jag! KRAM
2015-03-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Utan lek och
för den lust skulle
man ju gå med evig
törst, jag tycker till
lek skulle alla bara
vara först... En lekare
för mig är alltid den
som är: STÖRST!
****************
2015-03-24

  soligajag_1 VIP
Hejsan ,
Håller inte med föregående talare!
Är man en sann poet, så kan man trolla fram en text när/var /hur som helst!
Men det tycker jag!
Som älskar att trolla med ord och bilda meningar på olika sätt, antingen om du är på dåligt humör, eller sprudlarnav liv!!
Javisst, ok då, alla har vi dåliga dagar!
Men några rader kan man åstadkomma !

Härligt med människor som dig Spanaren !!
Jag gillar dig!!!
2015-03-23

  erkki
Är det? :) Ja, folk vågar nog inte visa sin leklust. Inte ens lite, verkar det som. Jag bara började. Så flöt det på en halvtimma eller så.
2015-03-23

  Ljusletaren
Vill man leka och även tänka lite till så går det att skriva ... återkommer lite senare/ kram
2015-03-23

  Kjell Åhsberg
Jag antar att du tänker på din förra text "Kom och lek".
Jag tror inte att folk, inklusive mig själv, är rädda för att ge sig in i ordleken, men det kräver en insats. De flesta hostar inte upp en text (kortnovell?) lika snabbt som man knäpper med fingrarna. Det kräver lite tankearbete. Frågan är då om man ska lägga ner det på "din lek" eller på någon av de egna texter som ligger i bakhuvudet och väntar.
Snälla, se inte detta som kritik. Det är bara ett krasst konstaterande.
2015-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren