Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lovsång till masken



O, du mask, du jordens tålmodiga och nödvändiga arbetare
En dag måste jag krackelera inför dig
Inför dina bett och stick, måste vi alla kapitulera
Ingen kan känna ditt arbete och överleva ditt ansikte!

Jag måste låta dig brodera i kött och ben -
Du kommer att förvandla mig
Allt vad kropp är
Till mull och mild arom

Allt bryter du ned
Du genomtröskar våra mest personliga verk
In till skelettal vidd!

Du bearbetar vår kollektiva historia
Du sprättar
Jord ur förseglade käkar!

Du är mäktigare än statsministern och prästen
Mäktigare än lejonet på stäppen
Mäktigare än mörker och äckel och eftertanke
O, du blinda genomstingare
Ingen kan se ditt ansikte och överleva!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-24 22:36



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tycker om!
2015-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP