Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright Spanaren


Slutstadiet av vårvinter i skogen

 

 

Fingrer smeket barrets riktning

Försiktigt följs grankottens fjäll

 

Mönstrar blå himmel

Synar smältvatten

 

Granskar grånad tall

Besiktar stubbe med tjäderspillning

 

Tjäderfötters avtryck syns i snö

Vingar lämnat spår efter spelning

 

Spillkråkans tre hål i björkstam

Förrådd av spill i snö

 

Haren trajar

Räven ständigt i farten

 

Hackspetten trummar

Spännaren seglar 

 

Stora kliv av älgen

Järpen flyger hastigt upp

 

Solen gassar

Himlen ljuvligt blå

 

Hela skogen ljuder

Kameran målar  

 

Kontrast - svart lingonris i vit snö

Allt är inte vitt och inte heller svart

 

© Ann-Britt Berglund

30 mars 2015

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 275 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-03-30 12:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Episkt om Naturen.
2015-04-01

  ResenärGenomLivet VIP
Så många härliga bilder du målar här...
2015-03-31

    Oswaldina
Vackert skildrat.
2015-03-31

  Lars Hedlin
En underbar dikt :)
2015-03-31

  erkki
Vilken rik natur! Runt omkring dig? Och fint beskrivet. Grattis! /?/
2015-03-31

  aol
Så fint du fångar naturen i ord och bild gillas vännen
2015-03-31

  Maria Sundelin VIP
Fint, men jag vill bara bli av med all snö
Kramar
2015-03-30

  ULJO
Härlig naturpoesi
2015-03-30

  Lindha W Gustavsson
Du beskriver den ankommande våren mycket vackert, med ett kanonfoto till och tjusig uppställning av verserna. bravo!
2015-03-30

    Birgersdotter VIP
Underbar vårvintertext-den sparar jag.
2015-03-30

    ej medlem längre
Fin naturbeskrivning..
2015-03-30

  Palett
Fina bilder från naturens vårvinter !
2015-03-30

  louisegirl
Underbar iakttagelse, om sköna naturen..
Så vackert i ord och bild
2015-03-30

  Bibbi VIP
Fin skildring.
2015-03-30

  Chawa VIP
Åh så fina iakttagelser du fångat till ljuvlig naturpoesi i vårens tecken! Ja det gäller att föreviga upplevelserna för det går undan nu. Det gör du så fint i ord och bild!

"Hela skogen ljuder/Kameran målar/Kontrast - svart lingonris i vit snö/Allt är inte vitt och inte heller svart..." - så sant!

2015-03-30

  Marita Ohlquist VIP
Fin skildring på vårens inverkan på djur och natur!
2015-03-30

  soligajag_1 VIP
Sån härlig vinterskrud av både ljud o djurens framåt skridande!
Njuter utav att läsa dessa varma rader.
2015-03-30

    ej medlem längre
Din naturlyriska poesi fyller alla sinnen att läsa.
2015-03-30

  Bo Himmelsbåge
Fin betraktelse av vinterns långsamma reträtt i skog o mark
o djurens uppvaknande inför vårens hänryckning!
2015-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren