Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag skulle samla på dina tankar I en ask Som viskar i mitt öra Så jag minns vad jag ska ge dig i present När du fyller år


Jag är världens största tönt!

 

 

Jag har antecknat
din födelsedag
någonstans bredvid det största smilet

 

i min dagbok

 

 

 

 

och alla stjärnfall jag sett
och fjärilar i magen
har hängt ihop med önskningar
om dig
och den träffpunkt där du ger min rymd
innehåll

 

 

 jag brukar låtsas
känna dina smeknamn
du gett mig
längs min kind
när jag går till gymet
för att lyfta mina kilon

 

 

 

och jag brukar bära min ryssmössa
den som du hatar
inomhus

bara för att veta hur du skulle sett ut
om du såg mig lipa nu

 

 

jag råkar alltid ha mina känslor i ytterfickan
och nycklarna i handen
ifall du släpper mig in

 

 

och jag råkar alltid ha i för mycket känslor
i grytan
låta det koka över

när receptet säger mig att
ta det med en nypa salt

 

och jag säger alltid för mycket
när jag hellre borde vara tyst
och för litet när det verkligen gäller
att visa sina bästa sidor

 

 

jag må sväva uppe i det blå
när du tar ner mig på jorden

 

 

och jag kanske är helt ute och cyklar
som visslar
utan hjälm
utan styre

 


När andra tutar
och kör förbi

 

 

 

med näven i högsta hugg
och fingret i vädret

 

 

Jag är blåögd
naiv

och en tönt

 

 

 

 

 

 

 Vill du ha mig så här ändå?

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-04-15 23:11



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Å denna tycker jag om!!
2015-04-16

  Johanna Svenningsson
Underbar dikt! Den blev ett fint sätt för mig att avsluta kvällen på. :)
2015-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP