Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


en snöleopard ryter stumt

 

för alltid exkluderad när starten var förlorad, där stänger gränser med osynlig taggtråd och vattenpistoler. skyddar territorium. mot andra flockdjur, de som hotar (men det sägs att alla är välkomna), de som tar plats och dricker vatten utan att vrida nacken. inte för att de är trygga, för att de vet att en vriden nacke är ett spjut genom bröstet. men jag tar det inte personligt. jag vet att jag är bara detta. jag vet att jag bara har denna tid, jag vet att jag endast har ett hjärta två lungor att fylla dagarna med och att när solen går ner får jag lämna resterna till katterna utanför fönstret.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-04-19 23:32



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
de första raderna i dikten bestämmer
gränsen - inte personligheten - däri anar jag en smula av frihet! - i övrigt går solen ner och diktjaget lämnar resterna till katterna - jag gillar dikten och titeln, inte minst!!!
2015-04-20

  Lars Hedlin
Tycker om din dikt som är full av känsla!
2015-04-20

  Nanna X
tuffa tider i rovdjurssamhället... gillar rubriken, och slutet!
2015-04-20
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP