Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som ett djupare andetag.


jag har drömt om ett barn i natt
i en kupa med nyslungad honung, doftande
len som vetefältens gula augusti
med en förlösande känsla av mildhet

jag drömde att det barnet hade en främmande ådra
som av skratt och vildrosors sötma
det barnet hade också fötter som gjorda för fotboll
och för att klättra lodrätt upp för klippväggar

ett mod hade det barnet, jag aldrig skådat
en sång från fjärran länders exotiska frukter
och en vild låga som brann i savannens torra marker

jag drömde om ett barn i natt som låg mig nära
en önskan att få tillhöra detta barns små knubbiga armar
som en omfamning ur en inre styrka, som ett djupare andetag




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-05-07 19:17



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Det betyder att det bästa i livet är gratis, ja, att drömma om ett barn alltså. Och att man inte ska låta det gå förbi. Varmt och ömsint skriver du Lili.
2015-05-09

  Maria Zena Viklund
åh!
2015-05-08

    ej medlem längre
Fin!
2015-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP