Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


#1000vårtecken2015


I solens tecken

 

Vandrar i mitt blomsterhav
bland sköna blåsippsdamer,
den sista dröjer ännu kvar vid vägen

Vitsippan tar sig fram över allt
hon är hela paletten,
buketterna skiner i vitt

Liljekonvaljen sträcker sig
upp i snörräta spiror
på de mest befängda ställen

Himlen har än en gång
stigit ner på vår gård
morsdagen till ära

Träden, alla träden
står i blom
omöjliga att formas i ord

Denna purpurstänkta backe
prunkar
mitt hjärta svämmar över ...

 




Fri vers (Prosapoesi) av Monika A Mirsch VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-05-08 11:04



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vackert om våren med originellt språk. Gillar ordet: blåsippsdamer , purpurstänkta och snörräta.
2015-06-09

  Jack E. Gladh VIP
Slutdelen suverän!
Leder det hela rätt
in i hjärtat.

2015-05-10

  walborg
Vårens livskraft i de skönaste bilder
2015-05-09

    Annika J
Underbart bildspråk! Backen prunkar, hjärtat svämmar över,en fin parallell.Backen skiner i vitt,fräscht!Träden, alla träden, en upprepning som förstärker!
2015-05-09

  RitaBrunner
Javisst är våren underbar som får oss att se flora och fauna i sin bästa skrud och som påverkar oss positivt och poetiskt!
Vackert skriver du om våren...
2015-05-09

  Eva Helene VIP
Ljuvliga vår, en tid man försöker hålla kvar så länge som möjligt. Du hjälper till, får här njuta även av din. Tack!
2015-05-09

  Blomma-Stjärna VIP
ljuvlig vårdikt "purpurstänkt backe"
"himlen har åter en gång stigit ned på vår gård"
2015-05-09

  Maria Sundelin VIP
Vacker vårbild du fångat
Kramar
2015-05-08

  Fem hjärtan VIP
Bedårande ljuvlig vårdikt!
2015-05-08

  Minkki VIP
en skön text om en skön tid, hurra!
2015-05-08

    ej medlem längre
Fint diktat med vårens blommor och skönhet!
2015-05-08

  M M Mannheim VIP
Och tänk att vitsippans rötter är flera hundra år gammal och återkommer varje vår. Och möter oss med sin vita glans. Något att vara tacksam för.
2015-05-08

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter!
2015-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP