Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dom undanträngda 1.0

Ni rev gärdsgårdarna
byggde höga staket
höga häckar
övervakningskameror
för er överbelånade höghets skull
En Land Roover till pappa
en hästhage
med elbelysning till mamma
och så en sån där
gigantisk studsmatta i trädgården
för syns och dom söta små barnens skull
Ni rev ladugårdarna
byggde garage
åt pick-upperna
inga pingisbord längre
en hemmabio istället
och en fyr i cement
med Securitaslarm
Ett ROT-avdrag till pappa
en RUT-polska till pappa
ett hemma-spa till mamma
och en Thailandsresa om vintern
för solbrännans och dom söta små barnens skull
Ni rev lyckan för flertalet
men eftersom varenda
tv-program vi ser
handlar om hur en Martin Timell
monterar er veranda
håller vi käften
för er överbelånade höghets skull
Ni driver ekosystem
och generationer åt helvete
inte ens ett vindkraftsverk
i villakvarteret
en 52-diet
nyandlighet
eller fascismen
kan rädda oss nu
Vi står på ett naturreservat nånstans
och tackar er
allemansrätten
samförståndsandan
för horisonten har ni inte lyckats riva än




Fri vers av KalleLager
Läst 405 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-05-15 01:01



Bookmark and Share


    Jerska
En stor applåd till!
2017-06-25

  mare VIP
Stor applåd!
2015-05-15
  > Nästa text
< Föregående

KalleLager