Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright Spanaren


Handen på hjärtat

 

 

En bakåttitt och du söker efter meningsfulla saker som du har unnat dig i livet

Prestera, prestera och ge massor av dig själv ser du första biten i ditt vuxna liv

 

Försöker hålla god min och spelar med i livets fasta och osynliga spelregelnät

Musten utarmar dig och nu kommer fallgroparna av kroppens protesterande

 

Bandet av länkar brast och du får nu arrangera allt till rätta så gott det går

Länka in hobbyer och vila och se hur vägen fylls av goa meningsfylldheter

 

Lägga handen på hjärtat och säga att jag åstadkommer visst något bra ändå

Framtiden ser ljus ut så länge du unnar dig friheten med allt din själ behöver

 

© Ann-Britt Berglund

18 maj 2015

 

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 436 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2015-05-18 14:34



Bookmark and Share


  erkki
Spirituellt om det liv vi lever!
2015-05-21

  erkki
Det här är nåt vackert. Om fritt tänka själva
Att vara pragmatiskt och unna sig gott.
Man är ju ej längre nån späd lite älva
Men livet vi fick, var sån lyckosam lott!
Så tänker jag stillsamt på spermer och ägg
som aldrig ju blev nåt med själ och med kropp.
Säg var det nån mening, att vissa fick skägg.
Och andra blev vackra ur livskällans dopp.
2015-05-21

  Bo Himmelsbåge
Skön bild av tranan!

Sanningens blickar; framåt o bakåt,
att söka följa o lära sig visdom av...!

Gott att läsa o begrunda!
2015-05-20

  Lena Själsöga Keijser
vackermaning
att djupt stiga in i
leva
maningen
2015-05-19

  louisegirl
Klokt och fint ordat och en underbar bild.
2015-05-19

  Lindha W Gustavsson
Sanna ord, men inte alltid lätta att leva upp till!
2015-05-19

  P-E-H
Mycket klokt diktat! Ord att ta till sig..
2015-05-18

  bittemi VIP
Så mycket klokhet du delar med dej av här!
2015-05-18

  Maria Sundelin VIP
Klokt
Jag och min kompis är så glada att vi vågade satsa på vår dröm
Kramar
2015-05-18

  Ingrid Trolle
Kloka ord
2015-05-18

    ej medlem längre
Att välja lyckan - klokt.
2015-05-18

    ej medlem längre
Goda råd...
Fint foto!
2015-05-18

  ULJO
Kloka ord det där
2015-05-18

  Chawa VIP
Klokhet att bära med sig när det tunga oket tynger!
2015-05-18

    ej medlem längre
Går aldrig ifrån din sida utan att bära med mig något värdefullt att begrunda...så också denna gång. Tack.

2015-05-18

  Marita Ohlquist VIP
Underbara du, så bra skrivet!
2015-05-18

  Bibbi VIP
Begrundar visdomsorden.
2015-05-18

  Anya VIP
Livskunskap och härlig bild. Blir stärkt!
2015-05-18

  ResenärGenomLivet VIP
Tack! Den här texten tar jag till mej...
2015-05-18

  Rise Little One
En underbar text som handlar om konsten att leva livet!
2015-05-18

    Birgersdotter VIP
Just så...klokt.
2015-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren