Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright Spanaern


Eget bröd är allra bäst

 

 

Gråkallt och det är skönt att befinna sig inomhus

Franskorna ligger nygräddade och snart ska annat matbröd gräddas

Doften som finns i hela huset får smaksinnen att stå på parad

Tänk första tuggan av nybakat bröd med smör på

Antar att det vattnas i munnen för er med eller …

Minnen dyker upp och den nybakade känslan brer ut sig

Ser för mitt inre hur fjöla åker fram och tillbaka in och ur stenugnen

Mjukt tunnbröd ihoprullat med färskt smör, attans vad gott det var

Minnet av färska nybakade bullar i iskall mjölk direkt efter skolan

Hårt tunnbröd i småbitar med kall mjölk plus äkta hjortronsylt och korvsnärten till

Det gråa där ute är ett minne blott och säkert inbakat i något nytt minne

 

© Ann-Britt Berglund

19 maj 2015 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 353 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-05-19 12:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så sugen man blir att smaka.
2015-05-21

  Maria Sundelin VIP
Nybakat är gott, men jag har inte smör på och ingen iskall mjölk heller.
Kramar
2015-05-21

  erkki
Jag tog bakmaskinen
från sin mörka hylla
Kollade på hustruminen
"Nu ska du en uppgift fylla"

Född till julen 88
Årets julklapp var du då
Brukades sen utan måtta
Ingen kunde dig ju slå!

Ändå kom sen traditionen
bröd ska bakas manuellt
Hustrun gav mig så lektionen
Som om jag det själv beställt!

Ingen mera kommentar
Åt ur det som ugnen gav
Den ju också slantar spar
Du övergavs som båt i kvav!

Fin text du skrev. Slafs!


2015-05-21

  ULJO
Suveränt fångat
2015-05-20

  Lars Hedlin
Underbar text..och så rätt! :)
2015-05-20

  M M Mannheim VIP
Bakar du lika bra som du diktar så får du gärna komma hem till oss och baka.
2015-05-19

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Nu testar jag tunnknäke med kantarel och lingon, familjebakat i 6 generationer/ Leksands tre kullor, har blivit tröt på egna experiment.hihihi,
2015-05-19

  bittemi VIP
Jag blir så sugen nu! Härlig text!
2015-05-19

    ej medlem längre
Låter härligt!
Du bakar förstås mycket tunnbröd som det brukas där uppe...
2015-05-19

  louisegirl
Finns inget härligare" mums" ;)
Fint skrivet!
2015-05-19

  Lindha W Gustavsson
Underbar beskrivning på nygräddat matbröd, känner både doft och smak!
2015-05-19

    ej medlem längre
"Tänk första tuggan av nybakat bröd med smör på"
Det är ett helgerån att INTE skära sig en skiva ...

Det är något speciellt med bakandet ...
som du fångar så väl!
2015-05-19

    ej medlem längre
Åh, så fint...doften och hemtrivseln sprider sig med dina ord! Tack!

2015-05-19

  ResenärGenomLivet VIP
Mmm...passar bra att göra en sådan här dag...smaskigt...
2015-05-19

  soligajag_1 VIP
Mmm . . . Ojoj, tänk om jag va där hos dig just nu, fick smaka pä detta bröd.

Vilken underbar dikt som ger en mersmak!!
Bokmärker den.
2015-05-19

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text av den glada bagaren!
2015-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren