Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright Spanaren


Kluddade med färgen lite och …

 

 

Färgfältet i minnet är blekblått liksom jeanskjolen du bar

Randningen är ljusblå, liknar din älskade t-shirt                   

Det gyllene färgas som guld, får likna din sista hund som vi ärvde

Stålgrått fält för ditt vackra hårs mjuka svall

 

Fröet sändes tidigt till dig, blev befruktat, arvsfaktorer gick i arv till mig

Förmodligen minsann så att allt skulle raskas på av det som hanns med

 

Kluddar lite till bland minnesfragmenten , minns både dig och den älskade hunden

Lila syrener vid gult hus blommar fortfarande inför mina primärminnens påseenden

 

Skratten klingar lika välvilligt liksom de tokroliga saker som vi som oftast hittade på

Förunderligt är att du är där i din värld sedan många år men ändå så nära mig var dag

 

Fast vad skiljer våra världar åt egentligen

Är det bara en tunn skiljevägg eller …

 

Hunden är också bortom, bortom men finns ändå alltid vid min och de minas sida

Du så levande liksom alla mina och våra kära som har gått vidare till annat land

 

Tanken är så uppfriskande god att se djur som människor vänta där bortom, bortom

Älskar att kludda med färgens ord för att inte glömma av hur allt var när det var levande

 

© Ann-Britt Berglund

21 maj 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 256 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-05-21 11:48



Bookmark and Share


  Lindha W Gustavsson
Underbara nostalgiska minnen - mycket bra ordat!
2015-05-23

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om ditt sätt att med färgerna minnas...
2015-05-22

  ULJO
Fint förmedlat
2015-05-22

  Maria Sundelin VIP
Fint fångade minnen.
Kramar
2015-05-22

  Ingrid Trolle
Mycket vackra bilder
du här målar till en
kavalkad av minnen
2015-05-21

    ej medlem längre
Många fina minnen som målas upp!
Fina späda björklöv på fotot!
2015-05-21

  aol
Så vackert du färgar din minnesplakett
2015-05-21

  aol
Så vackert du färgar din minnesplakett
2015-05-21

    ej medlem längre
Du är en levande och färgrik kvinna! Tack för en underbar text!

2015-05-21

  Lars Hedlin
Så fint o varmt!
2015-05-21

  Bibbi VIP
Så fint.
2015-05-21

  Anya VIP
Vackra minnen kommer fram.
2015-05-21

  Marita Ohlquist VIP
Så fint du förmedlar tankar och känslor i olika färger från minnenas palett!
2015-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren