Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

asyl, dublinärende och annat




vad om
jag, vi


vaknade i en fattigdom
och döden var en självklar granne

vad om dina,
mina röster stannade inuti
för utanför
fick ingenting höras

det är en ny värld
ett nytt krig, och barnen kan aldrig mer stå


upprätt, vågrätt
splitter som söndrar
söner som dundrar
in en by som vill glömma igår

vad om gränsen var dragen
, där just vid din fot
och du fick vända mot döden med barnet

vad om båten på havet
blev den trasades ro
och drömmen om livet fick sjunka




Fri vers av lyckeli
Läst 509 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2015-05-25 13:39



Bookmark and Share


  Federico Romano
Det skulle flera tänka på..
2015-05-27

  Lars Hedlin
Mycket bra och starkt framfört!
2015-05-26

  Ola Rydberg
Oj väldigt starkt detta
2015-05-25

    ej medlem längre
Bra frågeställning,bra dikt!
2015-05-25
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli