Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag ska gifta mig


men den första som klampar in
innanför min dörr
och ropar

 

 

 

ääääääääääääääälskling!

 

 

 

i hallen, utan att ta av sig skorna


 

 

jag ska gifta mig med den
som hänger sin jeansjacka på kroken
bredvid min svarta skinnjacka


och skrattar högt utan att tänka

 



jag ska gifta mig med den som
är lika vacker när den känner sig ful
lika rolig när den känner sig sorgsen

och har en pissdag

 

 

 



den som tar av sig
framför mina ögon
och ser sina komplex
och mina
men ändå berör
allt och däremellan

 

 

jag ska gifta mig med den
som gråter åt romantiska komedier
skrattar, kramas och skriker lågt åt action
och glömmer disken
för mig

med den som är olika mig
att jag lär mig om mig själv
i det okända

 

jag ska gifta mig med
den som glömmer bort att hänga upp tvätten
den som då och då bränner maten
och svär rakt ut åt människor som tränger sig före i kön
ibland den som inte orkat gå ut och handla
men alltid minns mig som jag är
med den som uppskattar mig i vit-shirt i blåjeans
och gillar mig även när jag drar ner min mössa
eller luva mina badhair-days

 

 

med den som gör mig glad
ledsen, sur, förbannad, splittrad, hel
förvirrad, lycklig och låter mig va mig själv
inför sina vänner och familj

 

 

 med den som bara kastar sig ut
framför ett olycksfall
kanske första bästa
kanske med den som alla andra ser som
sämsta valet

 

 

 

 

 

men den ska jag gifta mig med




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-06-06 13:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mysig text
2015-11-18

  Ronny Berk
löftesrikt , ja !
2015-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP