Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ge mig 5 minuter att svida om!

 

 

snälla läs mig inte
vrid inte in och ut
på mina ord
försök inte lägga ett "stig på"
i min mun
försök inte känna mig allt för väl
utan att skaka hand
kika inte in genom brevlådan
efter oöppnad post
eller räkningar med
utgående datum

 

 
jag vill inte ha dig här
att rota i mina meningars
uppbyggnad och byrålådor
jag vill inte att du letar efter synonymer
för något gammalt eller dyrt och heligt
i min garderob

 

 

jag vill inte du ska se alla mina tankar
utspridda på golvet
jag vill inte att du ska se disken
allt jag inte tagit reda på
i köket

 

 

jag vill inte att du ska se mig
så ostädad som jag känner mig
just nu

 

 

inlindad i en handduk
precis utstigen ur duschen
och inte beredd på

 

 

 

oväntat besök

 

 

 

 

i min inre vrå

 

 

 

 

 

jag vill inte skrämma iväg dig
längre bort
än du redan är på väg
det är inte meningen att det är så
här du ska se mig

 

 

 

 

 

 

och tappa hakan




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-06-11 19:37



Bookmark and Share


  Ronny Berk
diktarjagets vädjan i onödan ; jag känner mig som förnöjsam besökare !
2015-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP