Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Semester

när han lagt sig ner insåg han
att hans yttersta lager
inte var solstramande hud
utan trötthet

lager på lager av fjällande trötthet
att mödosamt skala av
skikt efter skikt
försiktigt, för att inte skada

Detta var inte den trötthet
som så lätt identifieras,
där trötta muskler
får ansiktet att hänga

nej, detta var den trötthet
där  ansiktet stelnar i sin form
i ett glatt leende
eller en sträng grimas

den trötthet där sömn är nödvändig
men inte tillräcklig




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 347 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-06-17 08:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)