Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi går över


en vingbesatt lysande oval
mot muren
andetagen möter

välmanikyrerade fötter stöter
mot graven
djupet saktar ned orden

våra profiler framskapas med pupiller
irisarna lyser
likt opaler

ögonblick för ögonblick
vi
går över

-

medan dagen väntar på natt
sker allt detta
och
vi finner oss själva
både nu
och sedan
i drömmarnas resa
utan retur










Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-06-25 01:14



Bookmark and Share


  aol
Så sant mot graven djupet saktar ner orden, ja där finnes ingen retur,
2015-07-01

    ej medlem längre
ett drömskt skimmer vilar över dikten som sakta växer och stannar. Gillar
2015-06-30

  Lars Hedlin
Gillar mycket! :)
2015-06-26

  Anya VIP
Drömlikt och vackert. Ser döden och livet samtidigt och att människan går över i detta limbo. Jaa det finns ingen retur...så sant.
2015-06-26

  lila fjäderblomman VIP
Magiskt!
2015-06-25

  Marita Ohlquist VIP
Fastnade speciellt för

"ögonblick för ögonblick
vi
går över"
2015-06-25

  Rise Little One
En magisk text ur din poetiska penna!
2015-06-25

    ej medlem längre
så fin så!
2015-06-25

  Ljusletaren
Vi går över ... trollande fin text. Vad du fick denna övergång att bli fin.

Denna strof bara älskar jag;
"mot graven
djupet saktar ned orden"

/kram

2015-06-25

  ULJO
Stor applåd för denna
2015-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP