Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

frÅgan

 

 

Det händer vid ett stjärnfall att

jordens vågors rörs

att rosorna nickar 

att blommorna slår ut, över landet i tusende

vad gör det då att livet hickar

 

vi ber på knän närsom vinter sätter in och

vi våndas närsom kyla sätter ros på kind

och vi ramlar och tycker att livet är hårt

men hallå kan att leva vara så svårt???

 

jag har haft nog av prövnad av ditt och datt

men jag har mod att fortsätta därför att

 

ett liv är en sol, en sjö sommarblank

en höst full av rodnad i björkens bark

en vinter med snölyktor som sprider sitt sken

och en vår med fräkniga soliga ben

 

vem har sitt i sitt liv till att klaga

över detta liv, en gåva i sig

jag gör allt som i mitt liv mig behagar

det som passar för livet är för mig

 

Jag har tankar svåra och barn, en hel hög

men jag tänker så enkelt som så

att därsom sol har sin nedan där har jag min natt

och vid hennes  gryning var morgon rå

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-07-01 20:28



Bookmark and Share


  aol
Gillar din dikt kände livsglädje,
2015-07-01

    Birgersdotter VIP
Tycker om din fina dikt-med stort livsmod och glädje.
2015-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP