Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Foto = Copyright Spanaren


Ånger är mer laddat än att ångra sig

 

 

Tittning bakom i livet för att se hur vägförbindelsen har stött sönder

Trafikstockning på trafikstockning i avskräckande blinkande rödljus

 

Virvlande stigande skyddsandar hjälper och förmanar så gott de kan

Avgrundens vrål stiger upp i skammens rodnad över fel som begåtts

 

Lockelsen var skickligt inbjudande i frestelsens ljuvaste korta stund

Blott en människa och begäret var kunnigt trots motståndskraften

 

Ångesten nyper hjärtats muskler via riktningen till livets största kaos

Rättningen i efterhand mildrar men råder inte bot för korsande väg

 

Berättelsen framskrider till en vunnen kunskaps väg i rätt sträckning

Skämmas för livet … hemsk tanke … tacka för oavsiktliga fel istället

 

© Ann-Britt Berglund

11 augusti 2015




Fri vers av Ljusletaren
Läst 327 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-08-11 10:35



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket starkt skaldat väcker många tankar!
2015-09-02

  Bo Himmelsbåge
Jaa... ånger är en mycket jobbig känsla... bättre att be om förlåtelse o ge förlåtelse... men det bör vara äkta förlåtelse... något som är förlåtet bör vara avskrivet för alltid.... men man bör förstås sträva efter att undvika att göra samma misstag igen...

Klokt o tankeväckande, som vanligt!
2015-08-13

  Ingrid Trolle
Att ånger är värre än
att ångra sig är alldeles rätt.
En mycket stark text, som
stämmer till eftertanke.
Väl skaldat!
2015-08-12

  Anya VIP
En stark text om mänskliga funderingar.
2015-08-12

  aol
En stark vemodsvacker som talar om ånger skuld skam det värsta gisslet som vi skapat åt oss själva som går att bota i eftertanken som vuxen men som ändå kan ligga kvar och pyra när tanken vidrör en skrift som blir ett sant bokmärke,
2015-08-12

  Marita Ohlquist VIP
Läser och begrundar!
Väcker många tankar och känslor.
Bra.
2015-08-12

  Maria Sundelin VIP
Träffande
Kramar
2015-08-11

  Palett
Text som ger anledning till eftertanke !
2015-08-11

  louisegirl
Begrundar...
Läser, läser om, tänkvärd text och mycket vacker bild
2015-08-11

  Bibbi VIP
Tänkvärda ord.
2015-08-11

  Blomma-Stjärna VIP
ja, varför ånger - - - vill inte gå en rak, bästa väg till mål och dö, utan att ha fått se vad som kan hända oss på vilsevägar!
att ångra sig, som ett förlåt, för att någon är sårad - - - det är att visa
att vi inte varit ute för att göra illa
om vi velat göra illa då? - ja, då har vi fått den erfarenheten - det gör ont inom också!
vi lever och är fri att göra "fel" för att hamna mer rätt i längden -
2015-08-11

  soligajag_1 VIP
Vilken poesi , text att 'grunna på' i livets bemärkelse!!
Kan jag . . Eller inte. .
2015-08-11

  Lars Hedlin
Bra insikts funderingar!
2015-08-11

  Ronny Berk
funderingar, väl värda att ...
2015-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren