Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Foto = Copyright Spanaren


Förr väglöst men nu väg

 

 

Det bär uppåt och åter uppåt i grusvägens torraste fina stoft

Upptäcker att vägen lider dit vi hade hört den skulle leda fram

 

Friheten inbjuder sina vidder i tystnadens kraftigaste vingslag

Något skymtar förföriskt lockande med böljor av solens glitter

 

Fel skor men spelar roll när nyfikenheten vinner över förnuftet

Sidolutningen anbefaller oss att ta det försiktigt i Foppa-tofflor

 

Sjön är framför oss och inbjuder oss att se den i vackraste dag

Böljande blå är vattnet i väntan på lovorden från de som vill se

 

Den älskliga naturen hur kan en eller annan ens vilja rata den

Tacksamheten är presentens seende bland naturens skapelser

 

Tyst och stilla och ett varande av dess like i sjöns lugna skvalp

Mäktigt står vi tillsammans i stillenhetens försyntaste storverk

 

© Ann-Britt Berglund

17 augusti 2015

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 247 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-08-17 09:08



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint skaldat om naturen och dess krafter!
2015-09-02

  Maria Sundelin VIP
Ja naturen kan vara förförisk
Kramar
2015-08-21

  Bo Himmelsbåge
Härligt rogivande, glittrande bild!

Skön vandringsodyssé längs grusvägens stigande höjder o hissnade naturupplevelser...
där Du guidar med känsla o inlevelse...!
Särskilt fastnade jag för
strofen:"Friheten inbjuder sina vidder i tystnadens kraftigaste vingslag"
Mäktigt!
2015-08-18

    ej medlem längre
Frid och fröjd!
2015-08-18

  Chawa VIP
Så mycket kärlek till vår underbara natur det rinner mellan dina ord! Glädjen och lyckan går inte att ta miste på! Fint skrivet!


2015-08-17

  ResenärGenomLivet VIP
Vackert skrivet...vår natur är underbar...
2015-08-17

  louisegirl
Vackert i text och bild
2015-08-17

  soligajag_1 VIP
Vilken skapelse av naturen utav dess like!
Du har lyckats igen !!
Lugnet ligger spegelblank pä sjön, nästan så man kan rita en åtta med åran. ,

Så rogivande , denna naturens under!!

2015-08-17

    ej medlem längre
Fin beskrivning av en dag vid detta vackra vatten!
Underbart rogivande att höra vågbruset.
Fin bild!
2015-08-17

  Bibbi VIP
Starkt.
2015-08-17

  Lars Hedlin
Starkt och mycket bra :) kram
2015-08-17

    ej medlem längre
Naturens lyrik och skönhet målar du med svepande hand...så vackert som bara du kan.
2015-08-17

  Marita Ohlquist VIP
En härlig upplevelse att spara i minnets arkiv!
2015-08-17

    ej medlem längre
Du skriver
bildrikt och med inlevelse ...
Fint...
2015-08-17

  Lindha W Gustavsson
Försyntaste storverk - ett mycket bra slut på en innehållsrik mäktig dikt!
2015-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren