Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du mitt barn på is - I FJÄRDE ÅRETS REPRIS!

 

 

DU MITT BARN PÅ IS - I REPRIS FÖR FJÄRDE ÅRET!

Jag ville jag kunde få ett slut på detta vansinne ... hur många döda behvöver vi???? 


Du leker på dagen

och sover - nästan om natten ...

 

Sömnen överrumplar dig och sänker

dig tillbaka ner i iskall avgrund.

Dörren förblir olåst. Fönstret öppet

i dina drömmar om muren mellan

 

dig och min frostande kameralins.

Tåren på din kind stelnar i draget.

Förtvivlans vanmakt paralyserar

mig. Lever i värmen. Når dig inte.

 

Ett annat rum, inte ditt eget.

En annan värld, inte hemma.

En annan värme, köldens.

 

Ett annat rum, inte ditt eget.

En annan värld, inte fredens.

En annan värme, inte gemenskapens.

 

 




Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-08-23 15:06



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Denna tål att repriseras hur många gånger som helst. "Förtvivlans vanmakt paralyserar mig" - säger allt om vår känsla av maktlöshet. Tack för att du försöker uttrycka den och gör det väl!
2015-08-24

  Marita Ohlquist VIP
Stark text!
Försöker att förstå.
2015-08-23

  Blomma-Stjärna VIP
säger som Michaela Dutius
2015-08-23

    ej medlem längre
Sorgligt, om sargade människor!
2015-08-23

  Michaela Dutius
En starkt berörande text där läsaren bara kan ana....

2015-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP