Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Foto = Copyright Spanaren


Outgrundligt

 

 

Vandrande ord tas upp i farten i ljuva varma sensommarens dag

Flykten dröjde kvar för att smeksamt orda in vingslagens pulsar

 

Identifierande hjärtan möts i sekunder av läsningens läsningar

Jag blev du och du blev jag långt bortom skedets rena klockspel

 

Kontemplationen bibringar en sinnesstämning i samförstånd

Årtionden förflutit, människoliv begrundat livet lika då som nu

 

Tid ja vad är tid i ögonblickets skeende av livets stora händelser

Stillnad råder i avskalandet av nutidsmässighet tillika torftighet

 

Sinnevärlden berör och beströr våra vägar jämställt i skiljaktigheten

Du var kanske jag och jag var kanske du i historiens största bok

 

© Ann-Britt Berglund

21 augusti 2015

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 270 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-08-21 13:36



Bookmark and Share


  aol
Fina tankegångar att ta till sej
2015-09-11

  anits VIP
Vackert och mycket stämningsfullt skaldat!
2015-09-02

  ResenärGenomLivet VIP
Tankar som dröjer sej kvar...mycket fint...
2015-08-26

  Lars Hedlin
Vacker och stämnings full!
2015-08-22

  louisegirl
Vackert i ord och bild
2015-08-22

  soligajag_1 VIP
Ja, vad är livet !
Tiden passerar förbi,
Det sista va bra, du va kanske jag o jag va kanske du i historiens största bok.

Fängslande på ett sätt.
2015-08-22

    ej medlem längre
"Du var kanske jag och jag var kanske du i historiens största bok"
Vackert, vackert.
2015-08-22

  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker bild!

Jaa... outgrundliga är Livets meningar o möten i tidens malande ström...
tidigare var kanske jag du o du jag
i tillvarons eviga dröm...
Nu sitter jag här en aning mera klok
när vi lärt av varandra i historiens
största bok...

Klokt o inspirerande skrivet!

2015-08-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ord i flykten
begrunda
annorlunda
sunda, inte lätt
att dem rätt
runda... Text att
tänka till på...

2015-08-21

  Maria Sundelin VIP
Eller så korsades våra vägar utan vår vetskap
Kramar
2015-08-21

  Lindha W Gustavsson
Den här dikten måste jag nog läsa om flera gånger för att få riktigt klart för mig hur jag tror du tänker....Kram på dig!
2015-08-21

    ej medlem längre
Ord som sätter fart på tankar och känslor...
2015-08-21

  Marita Ohlquist VIP
Många fina rader att läsa och fundera på!
Bra skrivit.
2015-08-21

  Bibbi VIP
Så fina ord och bild.
2015-08-21

    ej medlem längre
Fina tankar!
Vackert foto på din tulpanpelargon!
2015-08-21

    ej medlem längre
Njuter av dina fina ord
Tack ... kram ...
2015-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren