Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


... kärlek mellan trollsländan och poetissan ... *)


jag är tre cm lång - lätt som en doft ...

 

jag vet att hon saknat mig
jag vet att hon älskar mig
jag vet att hon trånar efter mig
i den kommande vinterkölden

jag glittrar i höstsolens strålar
mina skälvande vingar blänker
jag är guld
jag är förhoppning
jag är hennes glädje

jag flyger vidare i höstsolens
varma ljus
slänger min lysande kyss

visst vet jag
att vi ej träffas igen
mitt liv är kort, ett ögonblick

visst vet jag
att du klarar dig
ditt liv är brett och långt
jag önskar dig lycka

europas folk förundras
önskar flyktingar välkomna
även du var ett krigsbarn
då för länge sen

du klarar dig
jag älskar dig

 

*) Bilden ritad den 7. juni 2007 av Ali (xx) Affifi, 14 år, palestisk flykting, bor med sin familj i Shatilla, ett av Beiruts flyktingläger i Libanon. Han berättade om sin bild: "Jag saknar Koko, vår papegoja, han ropade på mig: ' Affifi, Affifi!'
Alis berättelse på sidan 89 i boken Utters of Shutters.  

 

Texten redigerad 14.9.2015

 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Monika A Mirsch VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-09-13 18:24



Bookmark and Share


    Annika J
Mycket vackert om kärleken till naturen.Den tror på oss... och på krigsbarnen.

2015-09-17

  Popangelov VIP
Vackert och hoppfullt skrivet och så rätt i nuet...
2015-09-15

  Linda CH VIP
Den bokmärket jag!
2015-09-15

  walborg
Gripande berättelse om papegojan och teckningen, upphovet till egen fin text
2015-09-15

  Eva Helene VIP
Om längtan och ett gyllene hopp, trots att vintern nalkas. Vackert!
2015-09-14

  Anya VIP
Vacker med toner av allvar. Det sociala engagemanget är viktigt!
2015-09-14

  Klara Ord VIP
Fin text ur intressant perspektiv!
2015-09-14

  Blomma-Stjärna VIP
älskar din dikt och bild
så träffsäker i tiden
(i också min tid)!
applåder - bokmärke
kramar!
2015-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP